Speltakken & uniformen

Wil je weten wat je op jouw leeftijd bij scouting kunt beleven? Zoek dan jouw leeftijdsgroep bij de speltakken op en lees verder. Een speltak is de benaming die gebruikt wordt om een leeftijdsgroep aan te geven waarin scoutingactiviteiten worden ondernomen.

Bij scouting draag je scoutingkleding. Die kleding heet een Scoutfit, maar bij de Delmo noemen we dit nog gewoon het uniform. Het uniform bestaat uit een blauwe spijkerbroek, een uniformblouse en een blauwe Delmo das. Het uniform is per speltak anders, daar vertellen we straks meer over.

Speltakken

Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen uit één leeftijdsgroep hun spel spelen: bevers, welpen, scouts, explorers en roverscouts. Op de verschillende speltakpagina’s vind je informatie over de specifieke speltak.

Scouting Delmo Bevers

5 – 7 jaar

7 – 11 jaar

11 – 15 jaar

15 – 18 jaar

18 – 21 jaar

> 21 jaar

Scouting Delmo Bevers
5 - 7 jaar
Scouting Delmo Scouts
11 - 15 jaar
Scouting Delmo Roverscouts
18 - 21 jaar
Scouting Delmo Welpen
7 - 11 jaar
Scouting Delmo Explorers
15 - 18 jaar
Scouting Delmo Stam
> 21 jaar

Uniformen

Het uniform laat zien dat je bij scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil. Hier hechten we bij de Delmo veel waarde aan.

Elke speltak heeft een eigen kleur blouse. Bij de blouse van jouw speltak draag je altijd een blauwe spijkerbroek, een blauwe das van de Delmo en een dasring.

Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van scouting je uniform aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse dragen, zonder insignes, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent draag je je complete uniform.

De uniformblouse is voor de bevers rood, voor de welpen groen, voor de scouts beige en voor de explorers brique. Als je overvliegt naar een nieuwe speltak heb je dus weer een nieuwe blouse nodig. Die nieuwe blouse kun je kopen bij de Scoutshop.

Scouting Delmo Uniform Bevers
Uniformblouse bevers
Scouting Delmo Uniform Welpen
Uniformblouse welpen
Scouting Delmo Uniform Scouts
Uniformblouse scouts
Scouting Delmo Uniform Explorers
Uniformblouse explorers

Een nieuwe uniformblouse koop je op Scoutshop.nl
Klik op het logo om naar de webshop te gaan.